BIM KÉZIKÖNYV

BIM (Épületinformációs Modellezés) - digitális módszer az építőiparban, amely optimalizált tervezést, kivitelezést és üzemeltetést biztosít. BIM-kézikönyv ezt tudást mutatja be.

bim modellezés

BIM JELENTÉSE

BIM jelentése Building Information Modelling, vagyis épületinformációs modellezés. Ez egy olyan módszer, amelyben az épületeket és azok elemeit 3D-s modellek segítségével reprezentálják. 3D modellek nem csak az épület geometriáját tartalmazzák, hanem annak összes releváns információját, például a szerkezeti adatokat, az anyagokat, a költségeket és a fenntarthatósági jellemzőket.

BIM ELŐNYEI

Számos előnnyel jár az építőipar számára, beleértve:

Növelt hatékonyság: A BIM lehetővé teszi a projektek tervezésének és kivitelezésének hatékonyabbá tételét. A modellek segítségével a tervezők azonosíthatják és megoldhatják a lehetséges problémákat a tervezési fázisban, ami csökkenti a változtatások költségét és időtartamát. BIM szintén javíthatja a kivitelezési folyamatot, mivel a modell segíti a kivitelezőket a megfelelő anyagok és munkaerő kiválasztásában.

Javított minőség: Javíthatja az épületek minőségét, mivel a modellek lehetővé teszik a tervezők számára, hogy pontosabban tervezzék meg az épületeket. Szintén segíthet a kivitelezőknek a hibák azonosításában és kijavításában a kivitelezési folyamat során.

Csökkent költségek: Csökkentheti az építési költségeket, mivel a modellek lehetővé teszik a tervezők és a kivitelezők számára, hogy hatékonyabban dolgozzanak együtt. A BIM szintén segíthet a projektek költségeinek nyomon követésében és ellenőrzésében a létesítménygazdálkodásban.

BIM szolgáltatásokat keres?

Vegye fel a kapcsolatot egy gyors ajánlatért és kezdje el még ma a projektet

Gyorsan és pontosan felmérték a kért épületet, majd határidőn belül küldték az anyagokat. Legközelebb is biztosan SimpeScan csapatát választom.

Galántai Ivó
SODA

Belső építészeti munkámhoz kellett egy gyors pontfelhő, másnap már felmérték. Időben letudtam adni a látványterveket az ügyfelemnek. Köszönöm

Nagy Réka
Paulinyi & Partners

6000 nm-es tetőt egy délután alatt beszkennelte a csapat, így pontos mennyiségeket számoltam. Ezáltal nem maradt felesleges anyag a megrendelőnknek.

Molnár Gábor
CREATON

AJÁNLATKÉRÉS MOST

Átlagos válaszidőnk 1 óra.