MINDEN AMIT A 3D PONTFELHŐRŐL TUDNI KELL EGY 3D LÉZERSZKENNELÉSES FELMÉRÉSBEN

3d felmérésből pontfelhő lesz

Ha az építőipar világában él, akkor kétségtelenül ismeri a pontfelhő kifejezést. A simpleSCAN 3D Magyarország bemutatja, amit tudnia kell a 3D pontfelhőről, kezdve azzal, hogy mi az, hogyan kell dolgozni a 3D pontfelhővel, milyen előnyei vannak és mi a célja.

MI AZ A PONTFELHŐ?

A pontfelhő a 3D lézerszkennerek és drónok által nyert adatpontok gyűjteménye, amely egy meglévő helyszín vagy objektum 3D-s vizualizációjának  ábrázolása. Ez egy rendkívül pontos és részletes digitális felvétel, amely valós és valódi tárgyakat és információkat dolgoz fel, amelyeket aztán olvasható pontfelhő fájlokká alakíthatóak át. Forradalmasította az építőipart és a BIM-technológiát, mivel 3D-s leképezések készítésére más ágazatokban, például a 3D modellezés, a 3D nyomtatás és a VR-alkalmazások területén is használható.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ?

Legnagyobb előnye, hogy az adatokat valósághűen méri fel. Az adatok pontosak, és nem hagynak teret a hibáknak. Minden elemet rögzítenek a tervek és 3D modellek elkészítéséhez, függetlenül attól, hogy mennyire összetett a helyszín vagy az épület. Elérhetőek lesznek a rendkívül pontos adatok a 2D rajzok, 3D modellek és pontos magassági adatok létrehozásához, mindezt pontfelhővel, mint háttérreferenciával.

MUNKA PONTFELHŐVEL

Egyszerű a folyamata a 3D épületfelmérésnek (Scan to BIM):

  • 3D lézerszkenner specialista beszkenneli az épületet vagy a teljes helyszínt.
  • A pontfelhőt ezután importálja egy szoftverbe, hogy létrehozza a begyűjtött információk vizualizációját.
  • Ha minden mérőállás regisztrálásra került, exportálja ezeket az adatokat, és importálja egy CAD/BIM rendszerbe.

3 modell egy pontfelhővel felmért épületrőlA pontfelhők olyan szoftverekbe importálhatók, mint az Autodesk Recap, Revit, ARCHICAD és még jónéhány másik szoftver. Ez lehetővé teszi, hogy megjelenítse a terület digitális változatát. Az adatok megjelenítési szintjét is beállíthatja, a felesleges pontokat, például egy fát, kivágással eltávolíthatja, és kiválaszthatja a színek alkalmazását és intenzitásértékeit.

A pontfelhő importálása a BIM/CAD szoftverbe, ahol létrehozhatja a részletes és pontos 2D terveket. Az adatokból 3D felületek lesznek, és szerencsére a jelenlegi fejlett technológiával a CAD szoftverek nagy mennyiségű adatot tudnak kezelni. A 3D lézerszkennelésnél fontos megérteni, hogy a Scan to BIM minden a pontfelhőre támaszkodik, ezért a 3D lézerszkennelésnél elengedhetetlen.

Ha érdekli a 3D lézerszkennelés az építészeti projektje befejezéséhez, lépjen kapcsolatba velünk most és már másnap ajánlatot kaphat!

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. A későbbiekben esetlegesen előforduló pontossági probléma előfordulásakor, a lehető legrövidebb határidőn belül javítjuk.

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.