BIM MODELL ELŐNYEI A 3D ÉPÜLETFELMÉRÉSBEN

pontfelhő és 3d modell egyben látható

Szinte minden iparágban, így az építőipari iparágban is a hagyományos kézi felmérés volt a jellemző. A pontatlanságok és a hibák ellenére is sokan támaszkodtak a kézi felmérésre egészen a 3D épületfelmérés (Scan to BIM) megjelenéséig.

Sok építőipari vállalat váltott az épületinformációs modellezési (BIM) szolgáltatásokra a pontos eredmények és a hozzáférhető adatok érdekében, hogy az építési projekteket vizualizálni és felülvizsgálni lehessen. A BIM-szolgáltatások évek óta nagy port kavarnak az építőiparban, amelyről igazolódott, hogy maximálisan megbízható és ezáltal exponenciálisan növekvő termék a piacon, de nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár!

JOBB VIZUALIZÁCIÓ AZ ÉPÍTÉS ELŐTTI FÁZISBAN

Az tervezők már a folyamat tényleges megkezdése előtt vizualizálhatják a projektet. A 3D-s vizualizációk és szimulációk lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy az építkezés előtt áttekintést kapjanak az épületről.

Emelett, az építés előtti fázis lehetővé teszi a tervezők számára, hogy az építés előtti módosításokat és kiigazításokat elvégezzék, kiküszöbölve az építési fázis során esetlegesen felmerülő nagyobb hibákat. A döntő fontosságú változtatások elvégzése kiküszöböli a költséges és időigényes hibákat.

TERMELÉKENYSÉG ÉS HATÉKONYSÁG

A BIM-szolgáltatások használata pozitívan befolyásolja az érdekelt felek közötti együttműködést és az arra fordított időt. Az időigényes kézi folyamatokat zökkenőmentes tervezés és koordináció váltja fel, így minden érdekelt fél több energiát és időt fordíthat a megoldások megtalálására és létrehozására.

A BIM azon képességével, hogy azonosítani tudja az azonnali figyelmet igénylő építési vagy építési területeket, a mérnökök, a tervezők és az építőipari szakemberek hibái csökkennek, valamint az idő is, ami a termelékenység növekedéséhez vezet. Ráadásul mivel a BIM bármikor elérhető az építési projektben részt vevő felek számára, ez csökkenti a hibákat, ellentmondásokat vagy pontatlan információkat, mielőtt azok bekövetkeznének.

CSÖKKENTETT KÖLTSÉGEK ÉS KEVESEBB ANYAGPAZARLÁS

Egy tapasztalt 3D-s felmérő cég segítségével a BIM 3D-s modellszolgáltatások használata lehetővé teszi az építőipari szakemberek számára, hogy még a projekt megkezdése előtt javítsanak a folyamatokon.

A BIM rendelkezik ütemezési, költségbecslési és mennyiségi funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a mérnökök, tervezők vagy építészek számára, hogy jobban megértsék a projektet, az ütemtervet és a költségeket.

A mennyiségek segítségével a statikusok pontos adatot tudnak megadni az anyagok mennyiségéről és minőségéről. Ennek értelmében a szerkezeti tervezők mostantól rendkívül pontos költségvetési becsléseket készíthetnek, ugyanakkor jobb anyagokat választhatnak, amelyek minimalizálják a hibákat és az anyagpazarlást.

Ezek a funkciók nemcsak a költségek és az anyagpazarlás elkerülését szolgálják, hanem az építőipari szakembereknek több idejük marad arra, hogy az építési projekt más szempontjaira összpontosítsanak.

HATÉKONYABB ÜTEMEZÉS

A hatékonyság, a jobb termelékenység és a pontatlanságok csökkentése mellett a BIM 3D modellek időt takarítanak meg azáltal, hogy az ütemezési funkció révén csökkentik az építési késések és visszaesések kockázatát.

Mivel a dokumentáció már a tervezési folyamat során is könnyen beépíthető a tervbe, a módosítások időben elérhetők és végrehajthatók. Az ütemtervek pontosan megtervezhetők és megoszthatók, javítva a projektkoordinációt, ami elősegíti a projektek határidőre vagy korábban történő befejezését.

NAGYOBB PONTOSSÁG

A pontosság és a hatékonyság az építés két fő fontos szempontja. Függetlenül a hiba nagyságától, idő- és pénzügyi veszteséget okozhat, ami kihathat az egész projektre. Egy kisebb vagy nagyobb hiba veszélybe sodorhatja a szervezet hírnevét és jövőjét.

A BIM azonban 3D alapú modellek használatával segíthet ezen a problémás területen. A projekt minden aspektusára vonatkozó részletes információk birtokában lehetővé válik a pontos kivitelezés. A statikusok, az épületgépészek vagy az építészek időt takaríthatnak meg, miközben a nagy pontosságot fenntartják.

HATÉKONYABB LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS

Az építési projekt információi segítenek az ingatlankezelőknek abban, hogy pontos és folyamatos nyilvántartást vezessenek, amelyhez szükség esetén bármikor hozzáférhetnek.

Az adatok megoszthatók vagy elküldhetők egy épületkarbantartó szoftverbe, amely kulcsfontosságú az épületek irányításához, a fejlesztésekhez és a jövőbeli felújításokhoz.

A BIM számos előnnyel járhat a vállalkozók és az építési szakemberek számára, amelyek idő- és költségmegtakarítást eredményeznek. A hibák és a költséges utómunkálatok száma csökken a tervezés, valamint az építés előtti szakaszban történő felismerésnek köszönhetően. Ezek az előnyök túl jók ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket, így a BIM kiváló befektetés.

Ha többet szeretne megtudni az épületek lézerszkennelésének világáról, a felmérésről, a lézerszkennelés előnyeiről és a BIM 3D szolgáltatásokról, számos információval és szolgáltatással állunk rendelkezésére.

Megbízható 3D felméréssel foglalkozó cég, garantáljuk a pontosságot, hogy elvárt eredményeket a megadott határidőn belül küldjük. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. 

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.