BIM Modell​

Biztosítjuk a felmérésből származó adatokat BIM modell formájában

AJÁNLATKÉRÉS MOST

Átlagos válaszidőnk 1 óra.

BIM MODELL KÉSZEN ÁLL AZ AZONNALI HASZNÁLATRA ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE

Épületfelmérőink felmérési BIM (scan to bim) szolgáltatást nyújtanak egy meglévő tér vagy épület megörökítésére és háromdimenziós digitális modell létrehozására, a tervezéshez, felügyelethez és projektmenedzsmenthez. Regisztráljuk a teljes pontfelhőt, és importáljuk az adatokat a BIM-szoftverekbe, például az Autodesk REVIT-be. Az eredmény egy részletes 3D BIM modell, amely készen áll a virtuális valóság élményének biztosítására, és lehetővé teszi a szakemberek számára az együttműködést és az építési projektek optimalizálását.

toronyház bim modellje
bim model

MIRE HASZNÁLHATÓ EGY 3D LÉZERSZKENNERES FELMÉRÉS EREDMÉNYE

bim model

LEHETŐSÉGEK ÉS FORMÁTUMOK BIM MODELLBEN

A Scan to BIM felméréseinket lézerszkennerrel, topográfiai eszközökkel és drónokkal végezzük. A legújabb felmérési technológiát használjuk annak érdekében, hogy a tervezők, fejlesztők, vagyonkezelők, mérnökök, építészek és építőipari szakemberek számára pontos, részletes BIM 3D modelleket szolgáltassunk.

Tekintse át meglévő épületét egyetlen BIM-modellben, hogy hatékonyan megtekinthesse az összes adatot. A BIM-modellek részletessége túlmutat a 3D-n, kihasználhatja az 5D képességeket is, amelyek az épületgazdálkodás modellezésére, ütemezésére és fenntarthatóságára terjednek ki.

BIM MODELL ELŐNYEI

ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk.

GYORS ÉS HATÉKONY LEBONYOLÍTÁS

Rendszerezett folyamatok és a lézerszkennelési iparág széleskörű ismeretei révén hatékonyan és gyorsan elkészítjük a kívánt eredményeket.

PROFI CSAPAT

Profi csapatunk mindig odafigyel arra, hogy a legjobbat nyújtsa az projektje számára. Rugalmas hozzáállásunk lehetővé teszi, hogy optimális, felmérési szolgáltatást kapjon.

FEJLETT TECHNOLÓGIA

Vezető 3D lézerszkennelési technológiát használunk a pontos adatok másodpercenkénti 1 millió pontig történő rögzítéséhez. Használja ki a kiváló minőségű berendezéseket, hogy megkapja a projektjéhez szükséges részletességű adatokat.

Épületfelmérést vagy 3D lézerszkennelési szolgáltatást keres?

Vegye fel a kapcsolatot egy gyors ajánlatért és kezdje el még ma a projektet

BIM MODELL GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A BIM az Building Information Modelling rövidítése, amely egy olyan átfogó eljárás, amely lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy egy épület vagy helyszín struktúráját egyetlen 3D-s modell megtekintésével tervezzék és kivitelezzék. Rövden ez a BIM jelentése, további információ a blogunkban.

BIM 3D modell lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az építési projekt életciklusának különböző szakaszait, hogy optimalizálja és irányítsa a projekt teljesítményét. Egyetlen BIM-modellen belül ellenőrizheti a költségeket, áttekintheti a virtuális valóságban és a meglévő szerkezet fotorealisztikus rendereléseit. Ügyfeleink képesek lesznek koordinálni és együttműködni projektjük tervezésében.

Épületfelmérési szolgáltatás igénybevétele a legmegbízhatóbb és legpontosabb módja annak, hogy egy építési projekt során a hatékonyságot biztosítsa. Felmérőink gyors szolgáltatást nyújtanak hozzáértő módon, a felmérés hátáridejének pontos betartásásval.

A szkennelés BIM-modellre szolgáltatás költsége a lefedendő terület nagyságától és az ügyfél által igényelt részletességtől függ. LOD3 vagy LOD4 modelleket kínálunk, a kívánt összetettségtől és részletességtől függően.

A BIM (Building Information Modeling) egy olyan digitális módszertan, amely lehetővé teszi az építési projektek tervezésének, megvalósításának és üzemeltetési folyamatainak hatékonyabbá tételét. A BIM egy 3D épületmodellen alapul, amelyben az épület minden eleme (például falak, födémek, nyílászárók, gépészeti és elektromos berendezések) egyedi azonosítóval rendelkezik. A modellben tárolt adatok (például méretek, anyagok, költségek) pedig lehetővé teszik a projekt minden résztvevője számára, hogy azonos információk alapján dolgozzon.

A BIM-alapú tervezés számos előnnyel jár az építőipar számára, beleértve:

  • Többletinformációk biztosítása a tervezés során: A BIM-modellben tárolt adatok lehetővé teszik a tervezők számára, hogy részletesebben vizsgálják az épület minden elemét, és azonosítsák a potenciális problémákat vagy ütközéseket. Ez segíthet a tervezési hibák és a költségnövekedések megelőzésében.
  • Jobb kommunikáció a projekt résztvevői között: A BIM-modell egy közös platformot biztosít a projekt résztvevői számára, hogy hatékonyabban kommunikáljanak egymással. Ez segíthet a konfliktusok elkerülésében és a projekt hatékonyabb megvalósításában.
  • Hatékonyabb kivitelezés: A BIM-modell felhasználható az építés előkészítésére és a munkafolyamatok optimalizálására. Ez segíthet a kivitelezési költségek és a határidők csökkentésében.
  • Jobb épületüzemeltetés: A BIM-modell felhasználható az épület üzemeltetési folyamatainak optimalizálására. Ez segíthet a karbantartási költségek és a fenntarthatósági mutatók javításában.

A BIM-alapú tervezés egyre elterjedtebb az építőiparban. Magyarországon is egyre több projektben alkalmazzák ezt a módszertant. A BIM-alapú tervezés előnyei azonban csak akkor érvényesülnek teljes mértékben, ha a projekt minden résztvevője elkötelezett a BIM-módszertan alkalmazása mellett.

A BIM-alapú tervezés jelentősége az építőiparban folyamatosan nő. A BIM-módszertan alkalmazása segíthet az építőipar hatékonyságának és versenyképességének növelésében.

Mivel a BIM 3D modell digitális ábrázolást nyújt egy szerkezetről abban a környezetben, ahol az épülni fog, az építészek és mérnökök jobb döntéseket hozhatnak a projekt teljes életciklusa során, és csökkenthetik a kockázatokat. Ez a termék rendkívül fontos a szakemberek körében ezért olyan felmérő céget találjon, amely teljes körű képzettséggel rendelkezik a rendkívül pontos BIM-modellek előállításához.

 BIM 3D modelleket Revit vagy ARCHICAD szoftverrel készítjük. Mérnökeink a 3D-modellhez szükséges részletességtől függően lézerszkennelő berendezéseket, topográfiai berendezéseket vagy drónberendezéseket használnak. Az adatokat egyetlen pontfelhőfájlban állítjuk elő, és referenciaként használjuk fel a BIM-modelljének felépítéséhez.