3D LÉZERSZKENNERES FELMÉRÉS ÉPÍTÉSZEK ÉS TERVEZŐK SZÁMÁRA

Hogyan segít a 3D lézerszkennelés az építészeknek és kivitelezőknek? A simpleSCAN 3D most közelebről is megmutatja
építész nézik a felmérési terveket

Az építészet és a design világa folyamatosan változik. Szerencsére számos technológiai előrelépés megkönnyíti a tervezők és építészek dolgát! Az egyik vezető technológia természetesen a 3D lézerszkennelés. A lézerszkenneres felmérés nem csak a végfelhasználók és a projektvezetők számára teszi könnyebbé a dolgokat, hanem az egész tervezési folyamatot is leegyszerűsítheti.

A szakértők és építészek a 3D lézerszkennelést a tervek jobb koncepciójának kialakításához használják. A pontosság és a hibák feltárására való összpontosítása miatt hatalmas előnyére vált a belsőépítészeti iparnak. A lézerszkenneres felmérések azért népszerűek az építészek körében, mert teljesen kiküszöbölhetik a hibákat. A lézerszkennelés még a költségek csökkentésében is segíthet, mivel nincs szükség sokadik pótmérésre.

A simpleSCAN 3D tapasztalt szakértői csapata megmutatja Önnek, hogy a lézerszkenneléses felmérések mekkora különbséget jelenthetnek az építészeti tervezésében. Nézzük meg közelebbről!

A 3D LÉZERSZKENNELÉS BEVEZETÉSE AZ ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSBE

felmérés épitkezésenBiztosra vehető, hogy a 3D lézerszkennelésben és a felmérésekben óriási lehetőségek rejlenek. Annyira sokféle előnye van, hogy néhányat már korábbi blogbejegyzésekben is tárgyaltunk! Ebben az útmutatóban azonban az építészekre összpontosítunk.

Vegyük figyelembe a pontossági tényezőt. A lézerszkenneléses felméréseken keresztüli pontossággal hosszú távon hihetetlen időt és pénzt takaríthat meg. Egyáltalán nincs szükség arra, hogy folyton visszamenjen a szakemberünk pótmérésre.

Mi több, az építészek számára előnyösek a pontosabb, részletesebb 3D modellek. BIM munkafolyamatoknak köszönhetően az adatok összevonásával kevesebb gondunk lesz. Ez gördülékenyebb, magabiztosabb projekttervezést tesz lehetővé. Ezeket az adatokat több különböző programon keresztül is exportálhatják, például a Revit és az ARCHICAD segítségével. Ez így elképesztően rugalmas!

 

ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSBEN AZ ELŐNYEI

Vegyük figyelembe a lézerszkenneres felmérések előnyeit is a tervezési folyamat során. Építészként valószínűleg egyre több részletetre derül fény, amelyek a tervezés során felbukkannak. A szkenneléssel és a pontfelhő segítségével most már könnyedén számba veheti az új adatokat és könnyedén tervezhet.

Ez azt jelenti, hogy még ha fel is bukkannak olyan részletek, amelyek viszonylag jelentéktelenek, akkor is egyértelműen tervezhet rájuk külön erre a célra készült rajzokkal. Még jobb az egészben, hogy a pontfelhő kezeléséhez nem kell különleges képzettség.

A tervezés során különféle rendereket és virtuális bejárást is tud majd mutatni ügyfeleinek. Ez azt jelenti, hogy nagyobb bizalommal lesznek a munkája iránt, és már a kivitelezés megkezdése előtt láthatják a végterméket. Mindent egybevetve a 3D lézerszkennelés segít abban, hogy a tervezés és az építészet minden érintett számára kézzelfoghatóbbá váljon.

HOGYAN  TUD SEGÍTENI A SIMPLESCAN?

A SimpleScan tapasztalt lézerszkennelői csapata segíti az építészeket és projektmenedzsereket, mivel minden adatot biztosítunk számukra. Segítségre van szüksége a 2D-s rajzokhoz vagy a 3D-s BIM-modellekhez? Talán a pontfelhő segíthet a tervezésben.

Mindenesetre büszkék vagyunk a részletekre való odafigyelésünkre és munkamorálunkra. Mi több, 3D lézerszkennelésre azonnal a rendelkezésére tudunk állni, amint szüksége van rá.

Szeretne többet megtudni arról, hogyan segíthet a SimpleScan? Kérjen most ingyenes árajánlatot online, és mi örömmel vágunk bele a következő tervek elkészítésébe!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. A későbbiekben esetlegesen előforduló pontossági probléma előfordulásakor, a lehető legrövidebb határidőn belül javítjuk.

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.