Bontási terv

Épületfelmérő specialisták által készített bontási tervek a meglévő állapotról

AJÁNLATKÉRÉS MOST

Átlagos válaszidőnk 1 óra.

BONTÁSI TERV DOKUMENTÁCIÓ 3D ÉPÜLETFELMÉRÉSBŐL

Részletes és rendkívül pontos bontási terveket készítünk építőipari szakemberek számára. A 2D-s CAD-rajzokat különböző típusokban és formátumokban szállíthatjuk: A projekt követelményeitől függően alaprajzok, metszetek, helyszínrajzok stb.

SimpleScan pontos épületfelmérést biztosít különböző projektekhez, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy léptékű. Különböző módszereket és berendezéseket használunk az adatok gyűjtéséhez a meglévő állapot tervekhez, például lézerszkennereket, topográfiai berendezéseket és drónokat. Ezért még a bonyolult projektek vagy a nehezen megközelíthető körülményekkel rendelkező nagyméretű helyszínek is gyorsan és hatékonyan beolvashatók.

Felméréssel foglalkozó cégünk több mint 110 helyszínt mért fel, hogy pontos terveket szolgáltasson a következő szolgáltatásokkal:

bontási terv készítése
bontási terv

BONTÁSI TERVEK KÉSZÍTÉSÉNEK A MUNKAFOLYAMATA

A pontfelhőt használjuk alapként, hogy a legújabb 3D lézerszkennerekkel, drónokkal, kamerákkal végzett felmérésekkel és a felhő ARCHICAD/REVIT szoftverbe történő importálásával rendkívül pontos bontási terveket készítsünk.

3D lézerszkennerünk másodpercenként 1 millió pont gyűjt össze, amelyek mindegyike tartalmazza a térbeli helyzetére vonatkozó információkat – X, Y, Z. Egyetlen pontfelhőfájlba regisztráljuk, és ezt a pontos adatot használják referenciaként CAD-technikusaink a részletes bontási tervek elkészítéséhez.

Épületfelmérésünk előtt tisztázzuk az igényelt részletességi szintet és specifikációt, hogy meghatározzuk a pontfelhőben szükséges sűrűséget. Spóroljon időt és költséget egy megbízható pontfelhőfelméréssel, amely lehetővé teszi a rendkívül pontos alaprajzok, homlokzati rajzok, metszetek elkészítését.

BONTÁSI TERVEK ELŐNYEI

ÁR- ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatok, 2D rajzok és BIM modellek formájában kapja meg az eredményeket.

GYORS ÉS HATÉKONY LEBONYOLÍTÁS

Rendszerezett folyamatok és a lézerszkennelési iparág széleskörű ismeretei révén hatékonyan és gyorsan elkészítjük a kívánt eredményeket.

PROFI CSAPAT

Profi csapatunk mindig odafigyel arra, hogy a legjobbat nyújtsa az projektje számára. Rugalmas hozzáállásunk lehetővé teszi, hogy optimális, felmérési szolgáltatást kapjon.

FEJLETT TECHNOLÓGIA

Vezető 3D lézerszkennelési technológiát használunk a pontos adatok másodpercenkénti 1 millió pontig történő rögzítéséhez. Használja ki a kiváló minőségű berendezéseket, hogy megkapja a projektjéhez szükséges részletességű adatokat.

Épületfelmérést vagy 3D lézerszkennelési szolgáltatást keres?

Vegye fel a kapcsolatot egy gyors ajánlatért és kezdje el még ma a projektet

BONTÁSI TERVEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az épület teljes vagy részleges elbontását bemutató fotó- és tervdokumentáció.

Bontási terveket alkalmazunk azért, hogy előzetesen megtervezzük és szervezzük az épület vagy szerkezet elbontását. Ezek a tervek részletesen meghatározzák a bontási munkafolyamatokat, az alkalmazandó eszközöket és anyagokat, valamint az egészségvédelmi és biztonsági előírásokat. A bontási tervek segítenek optimalizálni a munkafolyamatokat, minimalizálni az esetleges kockázatokat, és biztosítani, hogy a bontás a hatályos szabályozásoknak megfelelően és környezetbarát módon történjen.

 • Bontási engedély alapján végezhető a bontási tevékenység, ha:
  o műemléket érint,
  o helyi építészeti örökségvédelemmel érintett építményt, építményrészt érint,
  o zártsorú vagy ikres beépítésű építmény esetén az építmény alapozását, vagy csatlakozó tartószerkezetét érinti.

 • A bontási engedély iránti kérelmet az építtető vagy meghatalmazottja nyújthatja be az építésügyi hatósághoz.

 • A kérelmet személyesen elektronikus adathordozón, vagy elektronikusan lehet benyújtani az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer (a továbbiakban: ÉTDR) igénybevételével.

A bontási engedély iránti kérelemhez elektronikus formátumban mellékelni kell:

 • az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 8. mellékletében meghatározott tartalmú építészeti-műszaki dokumentációt,
 • a szakkérdés vizsgálatához szükséges, az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 5. mellékletében meghatározott tartalmú dokumentációt.

A kérelemhez mellékelni lehet:

 • az ügyben érintett összes ügyfélnek a kérelmezett bontási tevékenység végzéséhez történő, az építészeti-műszaki dokumentáció ismeretében tett és az abban foglaltakkal egyetértést tartalmazó teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatát.

A bontási engedélyezési eljárás illetékmentes az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 28. § (1) bekezdése alapján.

A bontási engedélyezési eljárásban az ügyintézési határidő 25 nap.

Az ipari rendeltetésű vagy mezőgazdasági tevékenység végzésére szolgáló épület engedélyezési eljárásában az ügyintézési határidő 20 nap, amennyiben az eljárásban kormányrendeletben meghatározott szakkérdést is vizsgálni kell, akkor 25 nap az ügyintézési határidő

Az ügyintézési határidőbe nem számít be az eljárás felfüggesztésének, szünetelésének és az ügyfél mulasztásának (hiánypótlás teljesítésének) vagy késedelmének időtartama.

A bontási tervek részeként alaprajzokat, helyszínrajzokat, homlokzati és keresztmetszeti terveket biztosítunk.

Felmérési szolgáltatásunk akár másnapra is rendelkezésre áll. Az adatokat feldolgozzuk, és a mérettől és összetettségtől függően minimum egy hét alatt elkészítjük a megvalósulási terveket. Projekt követelményeinek megfelelően kapja meg a terveket.

A CAD-szolgáltatások költsége az épületszerkezet vagy a helyszín területének méretétől és összetettségétől függ. A bontási tervek költségének meghatározásakor olyan tényezők játszanak szerepet, mint a szükséges részletesség és a felmérés időpontjában fennálló hozzáférési feltételek. A specifikációnak megfelelően pontos árajánlatot adunk.