Pontfelhő feldolgozás

Biztosítjuk a pontfelhőből származó adatokat BIM modell formájában

AJÁNLATKÉRÉS MOST

Átlagos válaszidőnk 1 óra.

BIM MODELL KÉSZEN ÁLL AZ AZONNALI HASZNÁLATRA ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE

Épületfelmérőink felmérési BIM (scan to bim) szolgáltatást nyújtanak egy meglévő tér vagy épület megörökítésére és háromdimenziós digitális modell létrehozására, a tervezéshez, felügyelethez és projektmenedzsmenthez. Regisztráljuk a teljes pontfelhőt, és importáljuk az adatokat a BIM-szoftverekbe, például az Autodesk REVIT-be. Az eredmény egy részletes BIM modell, amely készen áll a virtuális valóság élményének biztosítására, és lehetővé teszi a szakemberek számára az együttműködést és az építési projektek optimalizálását.

toronyház bim modellje
bim model

MIRE HASZNÁLHATÓ EGY 3D LÉZERSZKENNERES FELMÉRÉS EREDMÉNYE

bim model

LEHETŐSÉGEK ÉS FORMÁTUMOK BIM MODELLBEN

A Scan to BIM felméréseinket lézerszkennerrel, topográfiai eszközökkel és drónokkal végezzük. A legújabb felmérési technológiát használjuk annak érdekében, hogy a tervezők, fejlesztők, vagyonkezelők, mérnökök, építészek és építőipari szakemberek számára pontos, részletes BIM modelleket szolgáltassunk.

Tekintse át meglévő épületét egyetlen BIM-modellben, hogy hatékonyan megtekinthesse az összes adatot. A BIM-modellek részletessége túlmutat a 3D-n, kihasználhatja az 5D képességeket is, amelyek az épületgazdálkodás modellezésére, ütemezésére és fenntarthatóságára terjednek ki.

PONTFELHŐ FELDOLGOZÁS ELŐNYEI

ÁR- ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és BIM modellekre ár- örök pontosság garanciát nyújtunk.

GYORS ÉS HATÉKONY LEBONYOLÍTÁS

Rendszerezett folyamatok és a lézerszkennelési iparág széleskörű ismeretei révén hatékonyan és gyorsan elkészítjük a kívánt eredményeket.

PROFI CSAPAT

Profi csapatunk mindig odafigyel arra, hogy a legjobbat nyújtsa az projektje számára. Rugalmas hozzáállásunk lehetővé teszi, hogy optimális, felmérési szolgáltatást kapjon.

FEJLETT TECHNOLÓGIA

Vezető 3D lézerszkennelési technológiát használunk a pontos adatok másodpercenkénti 1 millió pontig történő rögzítéséhez. Használja ki a kiváló minőségű berendezéseket, hogy megkapja a projektjéhez szükséges részletességű adatokat.

Pontfelhő feldolgozás ​vagy 3D lézerszkennelési szolgáltatást keres?

Vegye fel a kapcsolatot egy gyors ajánlatért és kezdje el még ma a projektet

PONTFELHŐ FELDOLGOZÁS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A BIM az Building Information Modelling rövidítése, amely egy olyan átfogó eljárás, amely lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy egy épület vagy helyszín struktúráját egyetlen 3D-s modell megtekintésével tervezzék és kivitelezzék. Rövden ez a BIM jelentése, további információ a blogunkban.

BIM 3D modell lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az építési projekt életciklusának különböző szakaszait, hogy optimalizálja és irányítsa a projekt teljesítményét. Egyetlen BIM-modellen belül ellenőrizheti a költségeket, áttekintheti a virtuális valóságban és a meglévő szerkezet fotorealisztikus rendereléseit. Ügyfeleink képesek lesznek koordinálni és együttműködni projektjük tervezésében.

Épületfelmérési szolgáltatás igénybevétele a legmegbízhatóbb és legpontosabb módja annak, hogy egy építési projekt során a hatékonyságot biztosítsa. Felmérőink gyors szolgáltatást nyújtanak hozzáértő módon, a felmérés hátáridejének pontos betartásásval.

A szkennelés BIM-modellre szolgáltatás költsége a lefedendő terület nagyságától és az ügyfél által igényelt részletességtől függ. LOD3 vagy LOD4 modelleket kínálunk, a kívánt összetettségtől és részletességtől függően.

A BIM (Building Information Modeling) egy olyan digitális módszertan, amely lehetővé teszi az építési projektek tervezésének, megvalósításának és üzemeltetési folyamatainak hatékonyabbá tételét. A BIM egy 3D épületmodellen alapul, amelyben az épület minden eleme (például falak, födémek, nyílászárók, gépészeti és elektromos berendezések) egyedi azonosítóval rendelkezik. A modellben tárolt adatok (például méretek, anyagok, költségek) pedig lehetővé teszik a projekt minden résztvevője számára, hogy azonos információk alapján dolgozzon.

A BIM-alapú tervezés számos előnnyel jár az építőipar számára, beleértve:

  • Többletinformációk biztosítása a tervezés során: A BIM-modellben tárolt adatok lehetővé teszik a tervezők számára, hogy részletesebben vizsgálják az épület minden elemét, és azonosítsák a potenciális problémákat vagy ütközéseket. Ez segíthet a tervezési hibák és a költségnövekedések megelőzésében.
  • Jobb kommunikáció a projekt résztvevői között: A BIM-modell egy közös platformot biztosít a projekt résztvevői számára, hogy hatékonyabban kommunikáljanak egymással. Ez segíthet a konfliktusok elkerülésében és a projekt hatékonyabb megvalósításában.
  • Hatékonyabb kivitelezés: A BIM-modell felhasználható az építés előkészítésére és a munkafolyamatok optimalizálására. Ez segíthet a kivitelezési költségek és a határidők csökkentésében.
  • Jobb épületüzemeltetés: A BIM-modell felhasználható az épület üzemeltetési folyamatainak optimalizálására. Ez segíthet a karbantartási költségek és a fenntarthatósági mutatók javításában.

A BIM-alapú tervezés egyre elterjedtebb az építőiparban. Magyarországon is egyre több projektben alkalmazzák ezt a módszertant. A BIM-alapú tervezés előnyei azonban csak akkor érvényesülnek teljes mértékben, ha a projekt minden résztvevője elkötelezett a BIM-módszertan alkalmazása mellett.

A BIM-alapú tervezés jelentősége az építőiparban folyamatosan nő. A BIM-módszertan alkalmazása segíthet az építőipar hatékonyságának és versenyképességének növelésében.

Mivel a BIM 3D modell digitális ábrázolást nyújt egy szerkezetről abban a környezetben, ahol az épülni fog, az építészek és mérnökök jobb döntéseket hozhatnak a projekt teljes életciklusa során, és csökkenthetik a kockázatokat. Ez a termék rendkívül fontos a szakemberek körében ezért olyan felmérő céget találjon, amely teljes körű képzettséggel rendelkezik a rendkívül pontos BIM-modellek előállításához.

 BIM 3D modelleket Revit vagy ARCHICAD szoftverrel készítjük. Mérnökeink a 3D-modellhez szükséges részletességtől függően lézerszkennelő berendezéseket, topográfiai berendezéseket vagy drónberendezéseket használnak. Az adatokat egyetlen pontfelhőfájlban állítjuk elő, és referenciaként használjuk fel a BIM-modelljének felépítéséhez.