MIÉRT ÉRDEMES AZ ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZŐKNEK 3D LÉZERSZKENNELÉST IGÉNYBE VENNIÜK?

3d lézerszkennelés építés közben

LÉZERSZKENNELÉS AZ ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZÉSBEN

A projektektől függetlenül az építetők és a kivitelezők abszolút pontosságra támaszkodnak. Ezért nem meglepő, hogy a 3D lézerszkennelés kezdett nagyon népszerűvé válni az iparágban. Az építőipari vállalatok valójában már az 1990-es évek óta használják ezt a technológiát. A lézerszkenneres felmérés koncepciója még régebb óta létezik, de csak az utóbbi évtizedekben kezdték el a mérnöki és építőipari cégek saját céljaikra használni. Ebben a rövid útmutatóban a simpleSCAN Magyarország bemutatja, hogy milyen előnyökre tehet szert ez a technológia az építőipari vállalatok számára.

Nézze meg 3D lézerszkennelési szolgáltatásainkat!

A 3D lézerszkennelés egyre népszerűbb az építőiparban, mivel valódi segítséget jelent a tervezés és a koordináció terén. A lézerszkennelés lehetővé teszi a csapatok számára az adatok szabad megosztását is, ami azt jelenti, hogy az építési projektben részt vevő bárki távolról dolgozhat az információk továbbításán.

A lézerszkennelés emellett nagyon rugalmas is lehet. Az építési projekt egészére kiterjedhet, és csökkentheti a megrendelések módosításának szükségességét. Ideális a pontos nyilvántartások vezetéséhez is, amelyek természetesen létfontosságúak a tulajdonosok és a projektvezetők számára. Ezek a nyilvántartások jól jönnek majd, ha további felújításokra van szükség, vagy ha bővítéseket engedélyeznek.

A SimpleScan szolgáltatásai kiterjednek az Felmérési 2D rajzokra, BIM modellekre és még sok másra is.

MIKOR HASZNOS A 3D LÉZERSZKENNELÉS?

A lézerszkenneres felmérések ideálisak a most induló építési projektekhez, mivel aktívan támogathatják a BIM-folyamatot. Arra bátorítjuk, hogy ismerkedjen meg számos projektünkkel. 3D szkennelés mindig előnyös, ha az alkotóelemek ellenőrzésére van szükség. Egy felmérés például figyelembe veheti a csővezetékeket, a szerkezeti acélokat és még sok minden mást is. Minden adatot pontosan rögzítünk a későbbi ellenőrizéshez. A 3D lézerszkennelés a felújítás során a fizikai rajzok kiváló alternatívájaként is működik. A szkennelés segít naprakészen és pontosan tartani a nyilvántartásokat, ami természetesen segít abban, hogy a felújítás összességében könnyebben kezelhető legyen.

simpleSCAN 3D olyan technológiát használ, ami lehetővé teszi, hogy pontos pillanatfelvételeket készítsünk a projekt aktuális állapotáról a későbbi tervezéshez.

MILYEN ÁLTALÁNOS ELŐNYEI VANNAK A LÉZERSZKENNELÉSNEK AZ ÉPÍTŐIPARBAN?

  • 3D lézerszkennelés javítja, valamint fokozza az együttműködést. Soha nincs szükség arra, hogy az összes résztvevő a helyszínen legyen, ha így az adatok szabadon megoszthatók.
  • A lézerszkennelés hihetetlen pontosságot tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy kisebb a kockázat, kevesebb a költség, és kisebb az esélye annak, hogy az építkezés során hibákat követnek el.
  • A munkaerő tekintetében is pénz takarítható meg! A szkenneres felmérésekkel csökken a projektek és a rajzok fizikai felmérésének szükségessége. Ez kevesebb embert jelent a helyszínen, valamint a szkennelt adatok nagyobb pontosságát.
  • Összességében a lézerszkennelés segít az építőipari szakembereknek abban, hogy a rendkívüli pontosságnak köszönhetően egyértelműbben kommunikáljanak egymással. A hibázásnak alig van helye – ami azt jelenti, hogy még egy kis építési projekt is profitálhat belőle.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. 

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.