FACILITY MANAGEMENT: JELENTÉSE, ÉS MIÉRT FONTOS?

Facility management szoftver

A műszaki létesítménygazdálkodás (Facility Management) az épületek és a bennük lévő technikai berendezések megfelelő működésének és karbantartásának biztosításával foglalkozik. Célja a műszaki berendezések üzemeltetési költségeinek optimalizálása és az épületek, létesítmények és infrastruktúra gazdaságos üzemeltetésének támogatása.

MIÉRT FONTOS A MŰSZAKI LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS?

A műszaki létesítménygazdálkodás jelentős szerepet játszik abban, hogy az épületek és a bennük elhelyezett rendszerek mindig használatra készek legyenek. Ez biztosítja az épület használhatóságát, biztonságát és hatékonyságát.

A műszaki létesítménygazdálkodás hiánya vagy nem megfelelősége számos problémát okozhat, beleértve:

 • Az épületek és a berendezések meghibásodását, ami üzemzavarokat és költséges javításokat eredményezhet.
 • A biztonsági kockázatok növekedését, például a tűz- és balesetveszélyt.
 • Az energiafogyasztás és a környezetszennyezés növekedését.

A MŰSZAKI LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS FELADATAI

A műszaki létesítménygazdálkodás a következő fő feladatokat foglalja magában:

 • Bérlőkezelés
 • Tervezett és reaktív karbantartás: A megelőző karbantartási feladatok előre tervezése és a hibák utáni javítások elvégzése.
 • Épületek és berendezések karbantartása, javítása és korszerűsítése.
 • Különböző épületgépészeti és gondnoki szolgáltatások biztosítása.
 • Műszaki ellenőrzések és vizsgálatok elvégzése.
 • Külső cégek, például beszállítók és alvállalkozók által végzett munkák ellenőrzése.
 • Garancia-menedzsment.
 • Dokumentáció és jelentéstétel.

A SZOFTVER SZEREPE A MŰSZAKI LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSBAN

A korszerű szoftver alkalmazása jelentősen növelheti a műszaki létesítménygazdálkodás hatékonyságát. A szoftver segítségével a felhasználók könnyedén kezelhetik a napi feladatokat és ellenőrzéseket, nyomon követhetik a megelőző karbantartási munkákat, és bárhonnan hozzáférhetnek minden szükséges információhoz. Ez gyorsabb folyamatokat, átláthatóságot és kevesebb papírmunkát biztosít az irodában.

ÖSSZEFOGLALÁS

A műszaki létesítménygazdálkodás egy fontos feladat, amely jelentősen hozzájárul az épületek és a bennük elhelyezett rendszerek hatékony és biztonságos működéséhez. A korszerű szoftver alkalmazása segíthet a műszaki létesítménygazdálkodási feladatok hatékonyabb elvégzésében.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. A későbbiekben esetlegesen előforduló pontossági probléma előfordulásakor, a lehető legrövidebb határidőn belül javítjuk.

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.