BIM JELENTÉSE, MI AZ A BIM?

bim kézikönyv

BIM jelentése röviden a Building Information Modelling. Ez egy olyan folyamat, amely információkat gyűjt és digitálisan megjeleníti egy épület vagy létesítmény jellemzőit. Különösen előnyös az építészek, mérnökök, kivitelezők, tervezők és fejlesztők számára, és évről évre egyre népszerűbb.

MENNYIRE ELŐNYÖS SZÁMOMRA A BIM?

A BIM hasznos hivatkozási alapot nyújt a tervezéshez a bonyolult épülettervek kezelése során, így az egész folyamat egyszerűbbé és érthetőbbé válik. Rendkívül pontos modellt hoz létre, amely a 2D-s tervekhez/rajzokhoz képest sokkal jobb vizuális képet ad a projektről, így könnyebben közvetíti, hogy hogyan fog kinézni a késztermék 3D-ben.

Az együttműködés és a kommunikáció sokkal könnyebbé válik, mind az ügyfelekkel, mind a csapaton belül. A modellek online megoszthatók és tárolhatók, ami sokkal praktikusabb (és biztonságosabb), mint az egyedi rajzokra hagyatkozni.

A BIM egy megtérülő befektetés, amely hosszú távon költséghatékony. Mivel lehetővé teszi, hogy előre megjósolja a szerkezeti ütközéseket, értékes időt és pénzt takarít meg a későbbiekben. Ha a kivitelezés során egy hiba miatt újra át kell dolgozni a tervet, az költséges lehet, és megakaszthatja a folyamatot. A BIM automatizálja az ütközések felismerését, és már a folyamat korai szakaszában figyelmeztetheti az esetleges ütközésekre, így előre tervezhet. Kevesebb hiba kevesebb időt és pénzt jelent.

MIRE VAGYUNK KÉPESEK A BIM SEGÍTSÉGÉVEL?

A BIM-nek számos különböző felhasználási módja és funkciója van a felmérési folyamat egyszerűsítése érdekében. Megmutathatja az épület és a helyszín teljes ábrázolását, beleértve az összes méretet és komponenst, így könnyedén meghatározhatja a problémás területeket.

Amellett, hogy képes 2D és 3D modelleket is létrehozni, olyat is képes létrehozni, amelyek további adatokat is magukban foglalnak. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy teljes információs csomagot hozzon létre a funkcionalitással és az épület tervezésével kapcsolatos információkkal kapcsolatban.

A BIM általában több szakág modelljéből tevődik össze, de egyes elemeket is kivehetünk, és azokat nyomtatásban vagy digitálisan terjesztheti. Készíthet belőle olyan látványterveket, amelyek lehetővé teszik, hogy lássa az elkészült projektet, és azt, hogy hogyan fog kinézni a helyszínen még a kivitelezés megkezdése előtt.

 

3D LÉZERSZKENNER HASZNÁLATA MÁR MEGLÉVŐ ÉPÜLETEN

 

A 3D lézerszkennelés a tervezett épületek terveinek elkészítése mellett a meglévő épületek felmérésére is kiválóan alkalmas a nagyfokú részletesség és pontosság miatt. Ezt nevezik Scan-to-BIM-nek, és manapság a legtöbb felmérő ezt a módszert választja.

Úgy működik, hogy a tér vagy az épület digitális ikertestvérét rögzíti. A lézer pontokat hoz létre, amelyeket összegyűjtünk és regisztrálunk. Referciaként használva a BIM-modell felépítéséhez, ami hibák és tévedések nélküli, rendkívül pontos modellt eredményez.

Ennek az élvonalbeli technológiának a gyorsasága és hatékonysága forradalmasította a felmérési folyamatot, lehetővé téve a felmérők számára, hogy a korábbiaknál sokkal gyorsabban és egyszerűbben végezzenek több munkát.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. 

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.