BIM ALAPÚ TERVEZÉS ELSŐ LÉPÉSE MEGLÉVŐ ÉPÜLETNÉL

bim alapú tervezés lépesi meglévő épületnél

BIM alapú tervezés egy olyan digitális épületmodell-alapú tervezési módszertan, amely az épületek életciklusának teljes folyamatát támogatja. A BIM-et egyre gyakrabban alkalmazzák meglévő épületek felújításánál és átalakításánál is.

A BIM alapú tervezés meglévő épületnél számos előnnyel jár. A modell segítségével részletes képet kaphatunk az épület szerkezetéről, állapotáról és funkcióiról. Ez lehetővé teszi, hogy pontosabban tervezzünk, és csökkentsük a hibák kockázatát.

A BIM-es tervezés első lépése meglévő épületnél az épületi felmérése. Ez a folyamat során megvizsgáljuk az épület szerkezetét, állapotát, és felmérjük a szükséges felújítási vagy átalakítási munkákat.

A felmérés során a következő lépéseket kell elvégeznünk:

 • Vizuális vizsgálat: Megvizsgáljuk az épület külső és belső terét, és dokumentáljuk az esetleges hibákat vagy károkat.
 • 3D Épületfelmérés: Elvégezzük a szükséges méréseket 3D lézerszkennerrel és drónnal
 • Dokumentáció elemzése: Megvizsgáljuk az épületre vonatkozó terveket és dokumentációkat.

Felmérés során szerzett pontfelhőt felhasználjuk a BIM-es modell létrehozásához. A modell tartalmazza az épület szerkezeti elemeit, a nyílászárókat, a berendezéseket, és az egyéb építészeti elemeket.

A modell segítségével pontosabban meghatározhatjuk a felújítási vagy átalakítási munkák szükségességét és mértékét. A modell segítségével szimulálhatjuk a tervezett változásokat, és értékelhetjük azok hatását.

BIM ALAPÚ TERVEZÉS ELŐNYEI MEGLÉVŐ ÉPÜLETNÉL

 • Pontosabb tervezés
 • Csökkent hibák kockázata
 • Hatékonyabb munkavégzés
 • Jobb döntéshozatal
 • Megnövekedett építési minőség

BIM-ES TERVEZÉS ELSŐ LÉPÉSE MEGLÉVŐ ÉPÜLETNÉL

 1. Épületfelmérés
 2. BIM modellezés
 3. Tervezési munkák

BIM ALAPÚ TERVEZÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

BIM-ES TERVEZÉS KÖLTSÉGEI MEGLÉVŐ ÉPÜLETNÉL

Tervezés költségei az épület méretétől, az állapotától, és a felújítási vagy átalakítási munkák mértékétől függenek. Általában a BIM-es tervezés költségei magasabbak, mint a hagyományos tervezési módszerek költségei. Azonban a BIM-es tervezés előnyei hosszú távon megtérülnek.

Felmérés meglévő épületnél az első lépés a sikeres tervezési folyamathoz. A felmérés során szerzett adatok segítenek pontosan meghatározni a szükséges munkákat, és csökkentik a hibák kockázatát.

Ha meglévő épület felújítását vagy átalakítását tervezed, akkor hívjon minket még ma!

Szakértőink segítenek a felmérés elvégzésében, és biztosítják, hogy a terveid megvalósuljanak.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. A későbbiekben esetlegesen előforduló pontossági probléma előfordulásakor, a lehető legrövidebb határidőn belül javítjuk.

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.