3D LÉZERSZKENNELÉS – A VARÁZSLAT LELEPLEZÉSE

3d lézerszkenner szakértő éppen a állítja a műszert

Bár a 3D lézerszkenneléses felmérésben nincsen tényleges varázslat, ez nem jelenti azt, hogy az alkalmazott technológia nem igazán lenyűgöző.

Ebben a cikkben a rendelkezésre álló különböző típusú 3D szkennerekről, azok működéséről  fogunk beszélni.

Ha még soha nem találkozott a 3D lézerszkenneléssel, meglepődhet, hogy milyen széles körben használják ezt a technológiát. A 3D lézerszkennereket jelenleg az orvostudományban, a bűnüldözésben, az építőiparban használják.

Valószínűleg órákig tudnánk írni arról, hogy a 3D lézerszkennerek milyen előnyökkel járnak az egyes iparágak számára, de e cikk céljaira elsősorban az építészeti, mérnöki és építőipari iparágra próbálunk koncentrálni.

MIÉRT HASZNÁLUNK 3D LÉZERSZKENNERT

Az építőiparban a lézerszkennelés minden bizonnyal a sebesség, a pontosság, a költségek és a kényelem javítására szolgál. Képzelje csak el, mennyi időbe telne például egy templom pontos, részletes terveinek és homlokzati rajzainak elkészítése, ahol sok a részlet, és a falak és a födémek különböző szögben állnak. Egy tapasztalt csapatnak napokig vagy akár hetekig tartana kézzel rögzíteni az épület összes részletét és szögét, majd ezeket az adatokat rajzokká alakítani. További számításokra lenne szükség az állványzat megtervezéséhez, és még több időbe telne a rajzok pontosságának ellenőrzése az esetleges emberi hibák ellen. Most az egész folyamatot egy személy néhány óra alatt elvégezheti egy 3D lézerszkenner segítségével.

LEICA: 3D LÉZERSZKENNER

Számos típusú 3D szkenner áll rendelkezésre. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai, valamint egyedi alkalmazási területei, a kis tárgy 3D nyomtatáshoz történő szkennelésétől kezdve az erdők és nagy földterületek légi szkenneléséig.

Bemutatásképpen nézzük meg egy Leica lézerszkennert. Az hordozható Leica RTC 360 3D lézerszkenner lehetővé teszi a homlokzatok, szerkezetek, termelési és ellátási létesítmények gyors, egyszerű és pontos mérését. A legpontosabb precíziós szkennelési technológiát a mobilitással és egyszerű használhatósággal ötvöző készülék megbízhatóságot, rugalmasságot és a rögzített adatok valós idejű elemzését kínálja, lehetővé téve számunkra, hogy megbizonyosodjunk az összes adat helyes rögzítéséről, és kiküszöbölve az újabb helyszíni látogatás szükségességének esélyét.

Leica 3D lézerszkennerünk az adatok rögzítéséhez, 70 méteres hatótávolsággal és +-3 mm-es pontossággal dolgozik.

3D LÉZERSZKENNELÉS: HOGYAN MŰKÖDIK

A legegyszerűbben úgy gondolhatunk a lézerszkennelésre, ha úgy közelítjük meg, mint egy lézeres távolságmérőt. A lézeres távolságmérők úgy működnek, hogy a távolságot úgy mérik, hogy egy lézersugarat lőnek ki egy tárgyra, az mennyi idő alatt pattan vissza a lézersugár. Mivel a 3D lézerszkenner több pozícióban van elhelyezve, és 360°-os vízszintes síkban és körülbelül 330°-os függőleges síkban lövi ki a lézert, ez lehetővé teszi számunkra az x, y és z koordináták rögzítését.

A 3D-s mérés befejezése után az összes szkennelést feldolgozzuk és egyetlen pontfelhőfájlban regisztráljuk.

A 3D lézerszkennelési technológia számos előnnyel jár, amelyek forradalmasítják a hagyományos felmérési módszereket. A csúcstechnológia lehetővé teszi, hogy pontfelhőből terveket, homlokzati rajzokat és 3D modelleket készítsen, és értékes időt és pénzt takarít meg.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a 3D lézerszkennelési technológia milyen előnyökkel járhat a projektje számára, lépjen kapcsolatba velünk még ma.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
RÓLUNK

Épületfelméréssel és 3D lézerszkenneléssel foglalkozó cég vagyunk, amely hatékony szolgáltatásokat nyújt az ingatlan-, építészeti, építőipari és infrastrukturális iparágakban. Részletes és rendkívül pontos 3D pontfelhőt, 2D rajzokat és 3D modelleket adunk át gyors átfutási idővel.

ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és 3D BIM modellekre örök pontosság garanciát nyújtunk. A későbbiekben esetlegesen előforduló pontossági probléma előfordulásakor, a lehető legrövidebb határidőn belül javítjuk.

TARTALOM

AJÁNLATKÉRÉS
Átlagos válaszidőnk 1 óra.