Műemléki épületek felmérése

Műemlék védelmi épületek felmérése és épületpatológiai vizsgálata

AJÁNLATKÉRÉS MOST

Átlagos válaszidőnk 1 óra.

MŰEMLÉKVÉDELMI ÉS ÖRÖKSÉGVÉDELEMI FELMÉRÉSEKRŐL

A műemléki és örökségvédelmi épületek koruk és állapotuk miatt a legérzékenyebben vizsgálandó építmények közé tartoznak. Örökségvédelmi és műemléki felmérési szolgáltatásaink lehetővé tették számunkra, hogy Magyarország néhány legértékesebb örökségvédelmi építészeti alkotásával dolgozzunk együtt.

 

ÉPÜLETPATOLÓGIAI VIZSGÁLAT

Minden műemléképületre vagy műemléki védettségű területre irányuló projekt és fejlesztés rendkívül részletes és különösen pontos megközelítést igényel. Épületpatológiai szolgáltatásokat kínálunk, amelyek nem beavatkozó módszerek és technikák segítségével segítik a hibák, a leromlások és egyéb sérülékenységek megakadályozását.

műemléki épület modellje
pontfelhő műemléki épületről

MŰEMLÉKI FELMÉRÉS

A műemléképületek speciális épületfelmérése, amely az ilyen összetett projektek esetében a felmérési technikák mélyreható ismeretét igényli. A különleges építészeti vagy történelmi érdekek és a további védelem miatt a műemlék épületek felmérése speciális megközelítést igényel, hogy pontos és részletes adatokat szolgáltassunk.

MÓDSZEREINK, ESZKÖZEINK ÉS FOLYAMATAINK

A műemléki felmérésekre szakosodott csapatunk tudományos megközelítéssel pontos dokumentációt készít. A felméréshez a legújabb 3D lézerszkennelési technológiát használjuk, például lézerszkennereket, GPS-t, drónokat és nagy felbontású fényképezőgépeket. Felmérési technikáink lehetővé teszik, hogy örökségvédelmi felmérő szakembereink a legösszetettebb díszítések és épületek felmérését is elvégezzék.

3d lézerszkennelés és felmérési tervek

ADATOK AMIT KÜLDÜNK MŰEMLÉKI FELMÉRÉS UTÁN

Örökségvédelmi épületfelméréseink teljes pontfelhő-adatokat gyűjtünk, hogy az örökségivédelmi helyszínekről beavatkozásmentes és pontos információkat kapjanak. Részletes 2D-s CAD-rajzokat készítünk 1:20 / 1:10 méretarányban, ARCHICAD vagy Revit 3D modelleket az érzékeny szerkezet elemzéséhez, valamint ortofotókat a grafikai támogatáshoz, hogy az épületpatológiai célú kárelemzést elvégezhessük.

Az örökségvédelmi felmérés részeként felmérhetjük és megvizsgálhatjuk a különböző műemlékvédelmi jellemzőket és elemeket:

 

MŰEMLÉKI ÉPÜLET FELMÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS ELŐNYEI

ÁR- ÖRÖK PONTOSSÁG GARANCIA

Rendkívül részletes és megbízható 3D pontfelhő adatokra, 2D rajzokra és BIM modellekre ár- örök pontosság garanciát nyújtunk. 

GYORS ÉS HATÉKONY LEBONYOLÍTÁS

Rendszerezett folyamatok és a lézerszkennelési iparág széleskörű ismeretei révén hatékonyan és gyorsan elkészítjük a kívánt eredményeket.

PROFI CSAPAT

Profi csapatunk mindig odafigyel arra, hogy a legjobbat nyújtsa az projektje számára. Rugalmas hozzáállásunk lehetővé teszi, hogy optimális, felmérési szolgáltatást kapjon.

FEJLETT TECHNOLÓGIA

Vezető 3D lézerszkennelési technológiát használunk a pontos adatok másodpercenkénti 1 millió pontig történő rögzítéséhez. Használja ki a kiváló minőségű berendezéseket, hogy megkapja a projektjéhez szükséges részletességű adatokat.

Műemlékvédelmi épületfelmérést vagy 3D lézerszkennelési szolgáltatást keres?

Vegye fel a kapcsolatot egy gyors ajánlatért és kezdje el még ma a projektet

MŰEMLÉK VÉDELMI FELMÉRÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az műemléki felméréseket a történelmi jellemzők szerkezetének és állapotának dokumentálására végzik olyan épületek esetében, mint a műemlékvédelem alatt álló épületek, templomok, múzeumok és lakóházak. Ez egy nem beavatkozó felmérési módszer, amelyet részletes és megbízható, meglévő állapotról 2D rajzok, 3D-modelleket és jelentéseket készítünk.

Az örökségvédelmi felmérés lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük az eredeti épületet és azzal épült technikákat. Gyakran előfordul, hogy a műemléki épületek meglévő rajzai hiányoznak, részlegesek vagy pontatlanok és elavultak. Ezért a tervezéshez és felújításhoz naprakész dokumentációra van szükség.

A műemlékvédelmi tervező olyan szakember, aki szakértői tanácsot ad az örökségvédelmi és műemléképületekre vonatkozó jogszabályokkal követelményekkel kapcsolatban, műemlékvédelmi javaslatokat tesz, és értékeli az épületet az örökségvédelem jelenlegi szintje alapján.

Az épületpatológia az épület szerkezetének tanulmányozására és megértésére irányuló holisztikus megközelítés. A műemléki épületfelmérés lehetővé teszi az épülethibák dokumentálásához szükséges adatok gyűjtését és a projekt felújításának folytatásához szükséges javítási intézkedések javaslatát.

A műemléki épület felmérési költsége olyan tényezőktől függ, mint az ingatlan elhelyezkedése és a dokumentáláshoz szükséges részletek, mint melévő állaptról készült rajzok, 3D modellek vagy ortofotók. A műemléki felmérés költségét az építmény összetettsége, a helyszín nagyságrendje és a szükséges részletesség határozza meg. Ha szeretné tudni, hogy pontosan mennyibe kerülne az épületfelmérése, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma.